Bij het ontwerpen en bouwen van een website moet rekening worden gehouden met heel veel verschillende factoren. Het design is één ding, maar wat dacht je van gebruiksvriendelijkheid, schermresolutiebrowser compatibiliteit, kleurinstellingen… Kort gezegd: élke computer en élke gebruiker is anders. Je kunt helaas niet met alles en iedereen rekening houden dus moet je keuzes maken.

Voor mij is één van de belangrijkste keuzes het minimale (basis) schermformaat voor mijn design. Helaas werkt dat formaat niet op alle schermen, maar gelukkig hebben we tegenwoordig de mogelijkheid om websites aan te passen aan schermformaten, chique gezegd: responsive webdesign. De beste manier om dat uit te leggen, is om het te laten ervaren. Heb je deze site al op tablet of telefoon bekeken? Nee? Probeer maar. Of maak je browserscherm wat kleiner. Zie je het wat er gebeurt? Op bepaalde punten, als de site te breed dreigt te worden voor het scherm, verandert de layout. Daarbij wordt rekening gehouden met het mogelijk apparaat waarmee de site wordt bekeken. Op een tablet werk je immers op een andere manier dan op een desktop of laptop.

Nog een paar leuke voorbeelden:
– Sugarcoated
Biomegatronic

Voor deze sites heb ik het design zoveel mogelijk in lijn gehouden met het basisdesign, maar stel je voor wat je hiermee kunt doen. Voor verschillende formaten een compleet andere site? Het kán gewoon!

Interesse in een responsive versie van een bestaande site, ben je toe aan een complete vernieuwing of heb je nog geen website? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend aanbod!

@MooiMentha op Instagram